Tvaicēts lasis ar sparģeļiem un citronu
Sastāvdaļas
- 2 gb. laša steiks
- 1 iep. sparģeļi
- 1/2 citrons
- dilles
- olīveļļa
- sāls, svaigi malti pipari
Lasis ir viena no vērtīgākajām zivīm. Laša sastāvā atrodamas vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns, kā arī kālijs, fosfors un kalcijs. Turklāt lasis ir ļoti garšīgs. Piedāvājam vēl vienu šīs brīnišķīgās zivs pagatavošanas recepti. Ieprieciniet sevi un citus!
Pagatavošana 2 porcijas
1
No dillēm noplūkā lapiņas. Laša steikus, sparģeļus un diļļu kātus saliek tvaicējamā traukā, apakšā ielej ūdeni. Aizver vāku un tvaicē 10 min. Diļļu kātus izņem.
2
Citronu nomazgā un miziņu sarīvē uz smalkās rīves. Citrona mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Citronu un citrona miziņas sajauc, pievieno olīveļļu, sasmalcinātas diļļu lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3
Spargļus nomizo, ja ir tāda nepieciešamība. Baltos spargeļus tīra tikai zem galvas, zaļos - no vidus uz apakšu. Vēl veikalos var atrast pavisam jaunus (tievus) spargeļus - tos nav nepieciešamības mizot.
4
Spargeļus sasien nelielās buntītēs un vāra burtiski pāris minūtes. Ūdenim pievieno sāli, cukuru un mazliet eļļas.
5
Jau noblanšētus spargeļus aplej ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu, spargeļi saglabā krāsu un paliek kraukšķīgi.
6
Laša steikus pasniedz ar sparģeļiem un citronu mērci.