foto: Shutterstock.com
No dillēm noplūkā lapiņas. Laša steikus, sparģeļus un diļļu kātus saliek tvaicējamā traukā, apakšā ielej ūdeni. Aizver vāku un tvaicē 10 min. Diļļu kātus izņem.
Citronu nomazgā un miziņu sarīvē uz smalkās rīves. Citrona mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Citronu un citrona miziņas sajauc, pievieno olīveļļu, sasmalcinātas diļļu lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Spargļus nomizo, ja ir tāda nepieciešamība. Baltos spargeļus tīra tikai zem galvas, zaļos - no vidus uz apakšu. Vēl veikalos var atrast pavisam jaunus (tievus) spargeļus - tos nav nepieciešamības mizot.
Spargeļus sasien nelielās buntītēs un vāra burtiski pāris minūtes. Ūdenim pievieno sāli, cukuru un mazliet eļļas.
Jau noblanšētus spargeļus aplej ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu, spargeļi saglabā krāsu un paliek kraukšķīgi.
Laša steikus pasniedz ar sparģeļiem un citronu mērci.