Bukstiņputra ar pērļu grūbām
foto: Shutterstock
Bukstiņputra ar pērļu grūbām
Veselīgi
2025. gada 2. janvārī, 10:00

Bukstiņputra ar pērļu grūbām

0

Grūbas ir ļoti vērtīgs miežu produkts, kas nepelnīti maz tiek lietots ikdienas uzturā. Tās ir sātīgas, viegli pagatavojamas un lieliski iederas dažādās receptēs.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Kartupeļus nomizo un sagriez nelielos kubiņos. Puravu sagriez plānās ripiņās, ķiploku sakapā.

2

Dziļā pannā vai katliņā liec sviestu, pielej eļļu un uzkarsē. Pēc tam pievieno puravu un ķiploku cep 2–3 minūtes.

3

Liec klāt kartupeļus un uz vidējas uguns sautē vēl 2–3 minūtes.

4

Pieber vairākos ūdeņos noskalotas pērļu grūbas un pielej uzkarsētu buljonu. Vāri 10–15 minūtes, tad noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj uz 5 minūtēm, lai briest.

5

Pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem, desiņām vai ēd ar sviesta piciņu vai ceptu speķīti.