Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Polentas un liellopa gaļas uzkodas

Sastāvdaļas
  • Polentai
  • Kukurūzu milti, polenta - 300 g
  • Ūdens vai buljons - 500 ml
  • Piens 0,5% - 1l
  • Sāls - 1/2 ēdamk.
  • Olīveļļa - 2 ēdamk.
  • Mērcei
  • Liellopa karbonāde - 500 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa - 2 ēdamk.
  • Burkāns - 1 gab.
  • Pastinaks - 1 gab.
  • Selerijas sakne - 1/4 gab.
  • Šalotes sīpols - 2 gab.
  • Ķiploks - 3 daiviņas
  • Tomātu pasta - 1,5 ēdamk.
  • Liellopa buljons - 600 ml

Pagatavošana

1
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā.
2
Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
3
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
4
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
5
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

Pievienot komentāru

Veselīgi