Fresh cold soup (gazpacho)in glass, selective focus
Fresh cold soup (gazpacho)in glass, selective focus
Veselīgi
2013. gada 21. aprīlī, 20:16

Zaļais gaspačo ar vasabi

Buenos días, mi amor! Spāņu nacionāla virtuve sastāv no daudzveidīgām reģionālām virtuvēm. Katru no tām ir ietekmējuši klimatiskie apstākļi, vēsture un pašu dzīves veids. Tomēr, var izdalīt pazīmes, kas ir raksturīgas tieši spāņu virtuvei. Viens no šīs virtuves klasiskajiem ēdieniem - gaspačo. Šīs zupas variācijas ir tikpat daudzveidīgas kā itāļu virtuvē picas, taču viens paliek nemainīgs - gaspačo vienmēr pasniedz aukstu! Disfrute de su comida!

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Gurķus nomazgāt un pēc vēlmes nogriezt mizu. Sagriezt mazākos gabalos un ielikt blenderī. Pieliet etiķi, eļļu, pievienot piparmētru lapas, sāli pēc garšas un vasabi. Sablendēt. Pievienot pāris kubiņus ledus un ievietot ledusskapī līdz pasniegšanai.

2

Pagatavot dekoru. Piparmētru lapiņas saberzt piestā ar sāli vai sablendēt. Ar citrona šķēlīti samitrināt glāzes maliņu un iemērkt garšvielu sālī.
Paprikas sagriezt mazos kubiņos.

3

Pagatvotam gaspačo pievienot jogurtu, kārtīgi visu samaisīt. Zupu saliet sagatavotās glāzēs un izdekorēt ar paprikas kubiņiem.

4

Diētiskajā variantā jogurtu aizvietot ar paniņām un izslēgt eļļu.