foto: Shutterstock
Uzkodas
2023. gada 17. aprīlī, 10:36

Mazsālīta skumbrija mājas gaumē

Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas, bet tieši skumbrijas īpašās garšas dēļ. Arī šīs zivs pagatavošanas veidi ir pietiekami daudzveidīgi.

Pagatavošana

5 min
1

Saldētu skumbriju nedaudz atlaidina un sagriež uz pusēm. Izgriež lielo asaku. Vēl sasaldētu fileju ierīvēt ar sāli, pipariem un cukuru maisījumu. Apsalcīt ar citrona sulu. Apsegt ar pārtikas plēvi un ievietot ledusskapī līdz nākamajam rītam.

2

Zivi smalki sagriež un pasniedz ar maizi un sīpoliem.