Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas ar bazilika un Parmezāna mērci

Sastāvdaļas
  • 4 olas (cieti vārītas)
  • 4 ēd.k. sakapāta bazilika
  • 45g Parmezāna
  • 3 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • apm. 50ml olīveļļas
Franču mērci "pistu", tāpat kā itāļu "pesto", gatavo no svaiga bazilika. Šī ir sena franču recepte.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas sagriezt uz pusēm un sakārtot uz šķīvja.
2
Ķiploku smalki sakapāt un saberzt piestā ar 1/4 tējk. sāls, pievienot baziliku un turpināt berzt piestā, kamēr veidojas pasta. Pakāpeniski pievienot rīvētu Parmezānu un eļļu, kamēŗ pasta kļūst krēmveidīga. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Mērci uzliet pa virsu olām un ļaut iemarinēties minūtes 30, tad pasniegt galdā.

Pievienot komentāru

Uzkodas