Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sāļā uzkodu torte

Sastāvdaļas
  • 200g vistu aknas pastēte
  • 200g vītināta gaļa
  • 100g salami (sagriezta)
  • 200g Mascarpone siers
  • 200g biezpiens
  • 500g tostmaize
  • 4 marinēti gurķi
  • krējums
  • mārrutki
  • sinepes
  • dilles
  • sāls
  • slāņu mitrināšanai - gurķu sula, majonēze vai krējums
Tradīcija veidot sāļās tortes nāk no Somijas. Tās veido dažādas - gan ar zivi, gan ar sieru, gan ar gaļu. Parasti šādas tortes pasniedz svētkos kā uzkodu. Laiks ieviest jaunas tradīcijas - mēs piedāvājam šādu torti pasniegt Lieldienu rītā ģimenes brokastīs!

Pagatavošana 8 porcijas

1
Mascarpone sieru saputo kopā ar krējumu un biezpienu. Masai jābūt ne pārāk biezai, tāpēc krējumu var likt vairāk. Masu sadala trijās daļās - vienu daļu sajauc ar sinepēm, otru daļu ar mārrutkiem, trešo daļu ar mārrutkiem un dillēm. Pēc garšas pievieno sāli.
2
Formā ar noņemamām malām izklāj kārtu ar maizi, vajadzīgajās vietās maizi sagriežot. Pēc vēlmes var nogriezt garoziņas. Maizes slāni iesmērē ar sinepju masu. Uzklāj otru maizes kārtu. Šo kārtu var apslacīt ar gurķu sulu, iesmērēt ar majonēzi vai krējumu (pēc izvēles), lai torte būtu sulīgāka. Izsmērē pastēti un pa virsu izklāj marinētu gurķu ripiņas. Apsedz ar vēl vienu maizes slāni. Šo slāni iesmērē ar diļļu-mārrutku masu. Apsedz ar vēl vienu maizes slāni, kuru pēc vēlmes var apslacīt ar gurķu sulu, iesmērēt ar majonēzi vai krējumu. Pārklāj ar desas ripiņām. Uzliek slogu un novieto torti ledusskapī uz visu nakti.
3
Noņem malas un apsmērē kūku no visām pusēm ar biezpiena masu. Augšu dekorē ar vītinātas cūkgaļas šķēlītēm veidojot rozītes. Malas apkaisa ar smalki sakapātām dillēm.

Pievienot komentāru

Uzkodas