OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2023. gada 26. septembrī, 09:16

Marinēta siļķe biešu krēmā

Vai katrai saimniecei zināms tradicionāls svētku ēdiens "Siļķe kažokā", bet ja nu rodas vēlme pagatavot ko neierastāku, šī recepte būs īstā.

Pagatavošana

20 min12 porcijas
1

Vārītas bietes notīrīt, sagriezt mazākos gabalos. Sīpolus sagriezt plānos gredzenos, pārkaisīt ar sāli, pieliet etiķi un vārošu ūdeni. Pēc 10 min. šķidrumu noliet. Bietes, krējumu, piparus un marinētus sīpolus sablendēt.

2

Glāzē ielikt pāris ēdamkarotes biešu krēma, pa virsu uzlikt siļķes gabaliņu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar zaļiem lociņiem.

3

Uz galda servē vai nu kociņus, uz kā uzdurt siļķi, vai mazas uzkodu dakšiņas, lai būtu vieglāk siļķi mērcēt krēmā un ēst. Šo uzkodu var pasniegt arī uzkodu karotēs.