Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Bread with liver pate in a white ramekin with antique silver knife.

Jēra aknu pastēte ar lazdu riekstiem un burkāniem

Sastāvdaļas
  • 500g jēra aknu
  • 1 liels sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 ēd.k. riekstu
  • 2 ēd.k. baltvīna
  • 10 rozā piparu graudiņus
  • 6 kadiķogas
  • 6 smaržīgie pipari
  • sviests cepšanai un pārliešanai (pēc vēlmes)
  • sāls
Izsmalcinātu pastēti pagatavot nemaz nav tik sarežģīti! Riekstus var ņemt jebkurus - pistācijas, mandeles, indijas, valriekstus.Burkānus var aizvietot ar ķirbi - arī ļoti garšīgi sanāk!

Pagatavošana

1
Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept nelielā sviesta daudzumā.
Aknas iztīrīt un ātri apcept pannā.
Ceptas aknas un sīpolus sasmalcināt blenderī.
Burkānus sarīvēt uz rupjas rīves un apcept 1 ēd.k. sviesta, pievienot vīnu un kad lielākā daļa šķidruma iztvaikos, noņemt no uguns un atdzesēt.
Piparus un kadiķogas sasmalcināt piestā un pievienot aknām ar sīpoliem.
Pastētei pievienot sāli, sasmalcinātus riekstus (man bija lazdu rieksti), burkānus un visu kārtīgi sajaukt.
Gatavo masu salikt formiņās un pa virsu pārliet ar kausēto sviestu. Glabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Uzkodas