
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, sagriez aptuveni vienādos palielos gabalos un liec krāsnī uz 1 stundu – līdz tie izcepušies mīksti. Cepšanas ilgums var būt atkarīgs no kartupeļu lieluma vai šķirnes.
Gatavus kartupeļus nomizo un izberz caur sietiņu –masai jābūt viendabīgai un irdenai. Liec to uz darba virsmas.
Sakul olu ar sāli un uzlej uz kartupeļu masas. Uzber pusi miltu. Viegli ar pirkstiem sastrādā visu kopā, cenšoties vairāk maisīt, nevis mīcīt. Pievieno atlikušos miltus un sajauc vieglu un irdenu mīklu.
Sadali mīklu 8 puslīdz vienādās daļās un no katras izrullē īkšķa biezuma desiņu, izmantojot papildu miltus, lai mīkla neliptu pie darba virsmas. Ar virtuves skrāpīti vai nazi sagriez katru desiņu 1 ½ –2 cm garos gabaliņos. Var atstāt ņjokus, kādi ir, vai arī, viegli piespiežot ar dakšiņu, izveidot tajos smukas rieviņas.
Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas sācis viegli virst, iepeldini tajā ņjokus. Neliec katlā ļoti daudz, labāk vāri tos pa nelielām porcijām. Ņjoki būs gatavi apmēram 3 minūtēs – tad tie uzpeldēs virspusē. Izzvejo tos ar putu karoti un laid iekšā nākamo porciju.