Maltas gaļas kēksiņi ar kartupeļu biezeņa cepurīti
foto: Shutterstock
Maltas gaļas kēksiņi ar kartupeļu biezeņa cepurīti
Uzkodas
2025. gada 22. aprīlī, 12:00

Maltas gaļas kēksiņi ar kartupeļu biezeņa cepurīti

Lai šo ēdienu ātrāk un ērtāk pagatavotu, izmanto svaigās gaļas desiņas, bet gaļas masu vari pagatavot arī pati pēc savas gaumes vai izmantot viltotā zaķa recepti.

Pagatavošana

40 min12 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Sagatavo kēksiņu pannu un rūpīgi iezied katru formiņu ar sviestu vai eļļu.

2

Izņem gaļu no desiņu apvalkiem, liec to bļodā un samīci. Sadali pa formiņām. Centies, lai virspusīte būtu gluda. Liec krāsnī un cep 25–30 minūtes, līdz gaļas kēksiņi gatavi.

3

Kartupeļu biezenim pielej saldo krējumu un ar mikseri veikli uzputo. Liec biezeni konditorejas maisiņā, kuram pievienots robains uzgalītis.

4

Uz gatavajiem kēksiņiem caur konditorejas maisiņu spied dāsnas biezeņa cepurītes, izcakojot tās pēc sirds patikšanas. Liec kēksiņus atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes, līdz biezenis silts un tā kantītes sāk apbrūnēt.