Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanapē ar zilo sieru

Sastāvdaļas
  • puse no franču bagetes
  • 80 g zilā siera
  • 1 ola
  • 5 - 6 zaļie loki
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • sviests
Zilos sierus ir iecienījuši daudzi gardēži. Biežāk tie tiek baudīti bez piedevām, kopā ar kādu smalku vīnu. Šādā variantā zilais siers tīk arī tiem, kas to sākumā ir nolieguši.

Pagatavošana

1
Bageti sagriezt mazliet ieslīpos gabaliņos ~ 1,5 cm biezumā.
2
Var izmantot arī tostermaizi un uzkodas vizuālai dažādībai ar piparkūku formiņu palīdzību izgriezt maizes mīkstumu, piešķirot dažādību - zvaigznītes, kvadrātiņi, aplīši.
3
Pannā uzkarsēt ēdamkaroti olīveļļas. Smalki sakapā zaļos lociņus un uz straujas uguns apcept ~ 1 minūti.
4
Sieru sasmalcina ar dakšu un kārtīgi sajauc ar apceptajiem lociņiem.
5
Pannā izkausēt sviestu, kad tas uzkarsēts, apcept maizītes no vienas puses. Apgriezt maizīti otrādi un uz apceptās puses uzlikt siera un lociņu maisījumu. Uzlikt vāku un turpināt cepšanu, kamēr siers pakusīs.

Pievienot komentāru

Uzkodas