OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2023. gada 2. oktobrī, 17:15

Kramblis ar asinsdesu

Asinsdesas ir sens ēdiens, bet kura tauta pirmā cūku bēres svinēdami iedomājās to pagatavot, grūti teikt. Pastāv versija, ka par asinsdesu pagatavošanas recepti mums jāpasakās antīkās Atēnas smalkajiem pavāriem, kuri senos laikos tās gatavoja no vēršu asinīm. Vāciešiem šīs desas saucas Blutwurst. Receptūra visā pasaulē gaužām līdzīga - asinis sajauc ar vārītiem miežu putraimiem, sīpoliem un dažādām garšvielām. Tad sapilda cūku zarnās, novāra un pasniedz ēdājiem. Šajā receptē asinsdesu izmantojam kā uzkodu.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Desiņas sagriezt ripiņās un apcept sviestā.
Ābolus nomizot, iztīrīt un sagriezt plānās šķēlītēs un apcept sviestā 3-4 min.
Drupačām miltus sajaukt ar sviestu, sāli un sasmalcinātiem riekstiem.

2

Formiņas iesmērēt ar sviestu. Sakārtot pašā apakšā desu ripiņas, apceptus ābolus un riekstus. Pārkaisīt ar drupačām un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 20 min.

3

Avots - laperla-foto.livejournal.com/