Marinēts siers ar kaperiem
Sastāvdaļas
- 400 g kazas siera
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. notecinātu kaperu
- 1–2 svaigi timiāna zariņi
- 1 lauru lapa
- ½ tējk. piparu graudiņu
- ½ tējk. koriandra sēklu
- olīveļļa
Marinēšanai tikpat labi var izmantot arī brinzas tipa vai govs piena sieru.
Pagatavošana
1
Sieru sagriez gabaliņos, nomizotus ķiplokus – plānās šķēlītēs. Piparus samaisi ar koriandru un viegli saberz.
2
Burciņā vai citā traukā ar vāku liec kārtām sieru, vairākās daļās sadrupinātu lauru lapu, ķiplokus, garšvielas un kaperus.
3
Pārlej ar eļļu tā, lai siers būtu pārklāts, uzliec vāku, leic ledusskapī un ļauj 1–2 nedēļas marinēties.