Mazsālīti gurķīši sojas mērcē
Sastāvdaļas
- 6 prāvi gurķi
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdk. sojas mērces
- 2 ēdk. ābolu etiķa
- 2 ēdk. augu eļļas
- 1 ēdk. sezama sēkliņu
- 1 tējk. cukura
- ½ tējk. sāls
Šai ātrajai uzkodai izvēlies gurķus ar plānu mizu.
Pagatavošana
1
Gurķus sagriez 1 cm biezās ripiņās un ieber burkā. Ķiplokus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Pievieno gurķiem un ar koka karoti samaisi.
2
Pievieno sojas mērci, eļļu, etiķi, sezama sēkliņas, cukuru un sāli un vēlreiz samaisi.
3
Burkai uzliec vāku un burku sparīgi sakrati.
4
Ieliec ledusskapī uz 6–8 stundām. Ik pa laikam sakrati, lai marināde vienmērīgi pārklāj gurķus.