Mārrutku un diļļu mērce ar saldo krējumu
Sastāvdaļas
- 130 g saldā krējuma
- 100 g mīksta sviesta
- 1 sālīta anšovu fileja (no burciņas)
- 1 citrons
- 1 ēdk. sakapātu diļļu
- 1 ēdk. gatavu mārrutku (no burciņas)
- sāls, malti pipari, cukurs
Sevišķi labi garšo piedevās pie jaunajiem kartupeļiem ar kādu zivi. Ēdama gan silta, gan auksta.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Anšovu noskalo, nosusini un smalki sakapā. Citronam norīvē smalkas miziņas.
2
Anšovus un dilles samaisi ar mārrutkiem, sviestu un citrona miziņām. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Uz stundu ieliec ledusskapī.
3
Krējumu saputo, 2 ēdk. ieliec bļodiņā, bet pārējo mazā katliņā uzvāri – tas atkal kļūs šķidrs, taču būs mazliet citādāka konsistence.
4
Noņem no uguns un pakāpeniski iekul pa gabaliņam aukstā mārrutku sviesta. Beigās iecilā atlikušās 2 ēdk. putukrējuma.