Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mārrutku un diļļu mērce ar saldo krējumu

Sastāvdaļas
  • 130 g saldā krējuma
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1 sālīta anšovu fileja (no burciņas)
  • 1 citrons
  • 1 ēdk. sakapātu diļļu
  • 1 ēdk. gatavu mārrutku (no burciņas)
  • sāls, malti pipari, cukurs
Sevišķi labi garšo piedevās pie jaunajiem kartupeļiem ar kādu zivi. Ēdama gan silta, gan auksta.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Anšovu noskalo, nosusini un smalki sakapā. Citronam norīvē smalkas miziņas.
2
Anšovus un dilles samaisi ar mārrutkiem, sviestu un citrona miziņām. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Uz stundu ieliec ledusskapī.
3
Krējumu saputo, 2 ēdk. ieliec bļodiņā, bet pārējo mazā katliņā uzvāri – tas atkal kļūs šķidrs, taču būs mazliet citādāka konsistence.
4
Noņem no uguns un pakāpeniski iekul pa gabaliņam aukstā mārrutku sviesta. Beigās iecilā atlikušās 2 ēdk. putukrējuma.

Pievienot komentāru

Uzkodas