Ar olām pildīts avokado
Sastāvdaļas
- 4 lielas olas
- 2 lieli avokado
- eļļa
- sāls, malti pipari
Jāraugās, lai neizņemtu par daudz avokado mīkstumu, citādi pāri paliks tikai miziņa un ēdiens zaudēs bagātīgo garšu. Avokado pusītes pirms olu iepildīšanas var iekaisīt citronpiparus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Avokado apzied ar eļļu, akurāti pārgriez uz pusēm un izņem kauliņu (miza paliek!). ar spicu karoti izņem daļu mīkstuma, lai ir vieta, kur iepildīt olu.
2
Sagatavotās avokado pusītes ieliec nelielā sacepumu veidnē, lai tās stāvētu taisni un nešūpotos
3
Katrā pusītē uzmanīgi iesit pa olai, pārkaisi ar garšvielām.
4
Liec cepties 10-15 minūtes. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.