Zivju suflē ar melno kafiju
Sastāvdaļas
- 250g pikšas maltās gaļas
- 1 olu dzeltenums
- 300ml saldā krējuma Lāse 35%
- 50ml espresso vai ļoti stipras kafijas
- 20g sviesta
- muskatrieksts
- sāls, pipari pēc garšas
Es zinu - atkal nesavienojamas lietas))) Bet tas tikai tā liekas. Kafija burvīgi papildina zivju un saldā krējuma garšu un muskatrieksts ir kā punkts teikuma beigās.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Saldajam krējumam pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Uzputo. Masai jābūt pietiekami
biezai, bet stingrai, apmēram kā pabiezs
krējums.
Pievieno olu dzeltenumu, sadrupinātu zivju
smalkmasu un turpinot putot pakāpeniski
pievieno kafiju.
2
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Karstumizturīgas formiņas iesmērē ar sviestu un
piepilda tās ar zivju masu uz 3/4.
Ja formiņas ir caurspīdīgas, tad smukumam
iesaku vispirms ūdens peldē pakarsēt formiņas
ar masu un tikai pēc tam likt cepeškrāsnī - tad
suflē pēc atdzišanas smuki paliks arī gar
sieniņām.
Ja formiņas nav caurspīdīgas, tad tam nav
nozīmes un formiņas var uzreiz likt cepeškrāsnī.
Cept apmēram 20-25 min.
3
Pasniegt var gan karstā, gan atdzesētā veidā.