Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivju suflē ar melno kafiju

Sastāvdaļas
  • 250g pikšas maltās gaļas
  • 1 olu dzeltenums
  • 300ml saldā krējuma Lāse 35%
  • 50ml espresso vai ļoti stipras kafijas
  • 20g sviesta
  • muskatrieksts
  • sāls, pipari pēc garšas
Es zinu - atkal nesavienojamas lietas))) Bet tas tikai tā liekas. Kafija burvīgi papildina zivju un saldā krējuma garšu un muskatrieksts ir kā punkts teikuma beigās.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Saldajam krējumam pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Uzputo. Masai jābūt pietiekami biezai, bet stingrai, apmēram kā pabiezs krējums. Pievieno olu dzeltenumu, sadrupinātu zivju smalkmasu un turpinot putot pakāpeniski pievieno kafiju.
2
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Karstumizturīgas formiņas iesmērē ar sviestu un piepilda tās ar zivju masu uz 3/4. Ja formiņas ir caurspīdīgas, tad smukumam iesaku vispirms ūdens peldē pakarsēt formiņas ar masu un tikai pēc tam likt cepeškrāsnī - tad suflē pēc atdzišanas smuki paliks arī gar sieniņām. Ja formiņas nav caurspīdīgas, tad tam nav nozīmes un formiņas var uzreiz likt cepeškrāsnī. Cept apmēram 20-25 min.
3
Pasniegt var gan karstā, gan atdzesētā veidā.

Pievienot komentāru

Uzkodas