Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Saldie kartupeļu čipsi ar tomātu mērci

Sastāvdaļas
  • 700–800 g saldā kartupeļa
  • ⅓ glāzes tomātu mērce
  • 3 ēdk. smalki kapātu sīpolu
  • 3 ķiploka daiviņas, rīvētas
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • ¾ tējk. sāls
  • ¼ tējk. svaigi maltu melno piparu
Saldā kartupeļa čipsi ir lieliska uzkoda visādiem dzīves gadījumiem. Droši eksperimentē ar mērcēm, veikalos ir plašs kečupu un tomātu mērču piedāvājums, atrodi to, kas garšo vislabāk tieši tev.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Ar cepampapīru izoderē plāti.
2
Nomazgā un sagriez resnos salmiņos saldo kartupeli; ja netraucē, griez ar visu mizu. Sagrieztos kartupeļu salmiņus liec uz plāts, pārslaki ar ēdamkaroti olīveļļas, izmanīgi samaisi, pārkaisi ar sāli un pipariem, vienmērīgi izklāj pa plāti. Reizi pa reizei apmaisot, cep 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Uzkarsē mazu panniņu, lej tajā atlikušo eļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus, un apmaisot cep 3 minūtes. Visbeidzot iemaisi tomātu mērci.
4
Pasniedz saldā kartupeļa čipsus ar pikanto tomātu mērci.

Pievienot komentāru

Uzkodas