Garšvielās marinēts svaigais siers
Sastāvdaļas
- 350 g svaiga, pikanta siera (piemēram, fetas)
- 2 daiviņas ķiploka
- ½ tējk. dažādu piparu
- ¼ tējk. koriandra sēklu
- 1 lauru lapa
- 1–2 ēdk. kaperu (nosusinātu vai sālī konservētu)
- svaigi raudenes (oregano) vai timiāna zariņi
- olīveļļa (tā, lai nosegtu burciņas saturu)
Lielisks aizdars brokastu grauzdiņiem, labs draugs pirmajiem gurķiem un tomātiem, perfekts pāris salātiem. Receptē dotie apjomi pietiks vienai puslitra burciņai.
Pagatavošana
1
Sagriez sieru nelielos kubiņos, smalki sašķēlē ķiploku, saspaidi piestā piparus un koriandra sēklas.
2
Liec stikla traukā, kārto siera kubiņus, ko apbārsti ar garšvielām, ķiploku, zaļumiem, kaperiem, pieliec lauru lapu. Visu pārlej ar eļļu. Liec aukstumā ievilkties. Lietojams būs pēc nedēļas.
3
Var sieram pievienot olīvas – tā iegūsi pavisam greznu aizdaru! Konservu vēl pikantāku padarīs nerafinēta saulespuķu vai rapšu sēklu eļļa.