Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Garšvielās marinēts svaigais siers

Sastāvdaļas
  • 350 g svaiga, pikanta siera (piemēram, fetas)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • ½ tējk. dažādu piparu
  • ¼ tējk. koriandra sēklu
  • 1 lauru lapa
  • 1–2 ēdk. kaperu (nosusinātu vai sālī konservētu)
  • svaigi raudenes (oregano) vai timiāna zariņi
  • olīveļļa (tā, lai nosegtu burciņas saturu)
Lielisks aizdars brokastu grauzdiņiem, labs draugs pirmajiem gurķiem un tomātiem, perfekts pāris salātiem. Receptē dotie apjomi pietiks vienai puslitra burciņai.

Pagatavošana

1
Sagriez sieru nelielos kubiņos, smalki sašķēlē ķiploku, saspaidi piestā piparus un koriandra sēklas.
2
Liec stikla traukā, kārto siera kubiņus, ko apbārsti ar garšvielām, ķiploku, zaļumiem, kaperiem, pieliec lauru lapu. Visu pārlej ar eļļu. Liec aukstumā ievilkties. Lietojams būs pēc nedēļas.
3
Var sieram pievienot olīvas – tā iegūsi pavisam greznu aizdaru! Konservu vēl pikantāku padarīs nerafinēta saulespuķu vai rapšu sēklu eļļa.

Pievienot komentāru

Uzkodas