foto: Toms Norde
Uzkodas
2022. gada 11. aprīlī, 14:00

Gata Gāgas karstās siermaizes

Aktiera Gata Gāgas gatavotā sātīgā brokastu ēdiena – karsto siermaižu – recepte nāk no Gata kopmītnes gadiem. Tiesa, laika gaitā garšas uzlabošanas nolūkos tā papildināta ar ķiploku un svaigi maltiem pipariem. Apetītlīgajām maizītēm klāt labi garšo Gāgas ābolu sula – no āboliem, kas auguši aktiera ābeļdārzos.

Pagatavošana

1

Iesit bļodā olas, sakuļ. Sarīvē sieru, nomizo un sasmalcina ķiploku.

2

Sarīvēto sieru un ķiploku pievieno olām, visu rūpīgi samaisa. Pievieno svaigi maltus piparus. Gatavo masu rūpīgi izkārto uz baltmaizes šķēlēm.

3

Uzkarsē pannā eļļu un samazina liesmu. Maizītes ar siera masu uz leju liek cepties.

4

Kad siers ir izkusis, apgriež otrādi un vēl nedaudz pacep. Maizītes virsma jāapcep tā, lai tā būtu nedaudz brūna. Galvenais – otru pusi nepiededzināt.

5

Pasniedz ar Gāgas ābolu sulu.