Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Toms Norde

Gata Gāgas karstās siermaizes 3

Sastāvdaļas
  • 2 olas
  • 150 g labi kūstoša siera (piemēram, Krievijas)
  • Baltmaize vai graudu maize
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Svaigi malti pipari
  • Eļļa cepšanai
Aktiera Gata Gāgas gatavotā sātīgā brokastu ēdiena – karsto siermaižu – recepte nāk no Gata kopmītnes gadiem. Tiesa, laika gaitā garšas uzlabošanas nolūkos tā papildināta ar ķiploku un svaigi maltiem pipariem. Apetītlīgajām maizītēm klāt labi garšo Gāgas ābolu sula – no āboliem, kas auguši aktiera ābeļdārzos.

Pagatavošana

1
Iesit bļodā olas, sakuļ. Sarīvē sieru, nomizo un sasmalcina ķiploku.
2
Sarīvēto sieru un ķiploku pievieno olām, visu rūpīgi samaisa. Pievieno svaigi maltus piparus. Gatavo masu rūpīgi izkārto uz baltmaizes šķēlēm.
3
Uzkarsē pannā eļļu un samazina liesmu. Maizītes ar siera masu uz leju liek cepties.
4
Kad siers ir izkusis, apgriež otrādi un vēl nedaudz pacep. Maizītes virsma jāapcep tā, lai tā būtu nedaudz brūna. Galvenais – otru pusi nepiededzināt.
5
Pasniedz ar Gāgas ābolu sulu.

Skatīt visus komentārus

Uzkodas