foto: Pixabay.com
Uzkodas
2021. gada 25. februārī, 12:00

Kraukšķīgie frī kartupeļi

0

Kartupeļi ir fritēšanas klasika, taču tikpat labi var fritēt arī burkānu, kāļu, biešu, seleriju un pētersīļu saknes, kā arī pastinaku salmiņus un pārkaisīt ar tādām garšvielām, kas vislabāk garšo.

Pagatavošana

1

Nomizotus un rūpīgi nosusinātus kartupeļus sagriez 1 cm biezos un 4–5 cm garos salmiņos.

2

Eļļu sakarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus pa porcijām liec drāšu grozā, iegremdē eļļā un cep 4 minūtes.

3

Izņem laukā, uz papīra dvieļa notecini un nosusini lieko eļļu. Pārkaisi ar sāli un papriku.