Tadžīna ar ribiņām un balzametiķi
Sastāvdaļas
- 750g cūkgaļas ribiņas
- 6 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 cukini
- 2 ēd.k. eļļas
-  
- Marinādei:
- 50ml balzametiķis ar vīģēm
- 1 tējk. steika pipari
- 1 ēd.k. medus
- 1 tējk. karijs
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls pēc garšas
Kārtējo reizi gribas paslavēt marokāņus par šo lielisko izgudrojumu - tadžīnu! Ēdiens tajā sanāk vienkārši vienreizējs!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Ribiņas sadala. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā un iemarinē tajā ribiņas uz visu nakti.
2
Kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos. Cukini sagriež ripiņās. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās.
3
Tadžīnā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus apm. 3 min. Pievieno kartupeļus un cukīni un apcep visu kopā vēl 5-7 min. Pa virsu saliek ribiņas, pārlej ar ūdeni un apsedz ar vāku. Sautē līdz gatavībai apm. 45 min.