Aprikožu un kabaču salāti
Sastāvdaļas
- 1 kabacis
- 3-4 aprikozes
- jaunie sīpoli
- sāls un svaigi maltie pipari pēc garšas
- olīveļļa
- svaigi spiesta citrona sula
Daudziem as ir atklājums, ka kabačus var ēst zaļus, t.i. ne vārītus vai ceptus, bet tādus kā ir. Šajos salātos kabačus var aizvietot arī ar svaigiem gurķiem.
Pagatavošana
1
Kabaci nomazgā un ar dārzeņu mizojamo sagriež sloksnītēs, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu
un ļauj ievilkties.
Aprikozes atbrīvo no kauliņiem un sagriež
gabaliņos.
Sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tad kārto
aprikozes, sīpolus un kabačus uz šķīvja,
pārkaisa ar sāli, pipariem un zaļumiem.