Rasols ar siļķi
Sastāvdaļas
- 300g ar mizu vārīti kartupeļi
- 200g vārīta desa
- 200g siļķes fileja
- 100g vārīti burkāni
- 4 marinēti gurķī
- 4 cieti vārītas olas
- 1 sīpols
- 1gl skābs krējums
- 1 ēd,k. sinepes
- zaļumi dekorēšanai
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Katrai saimniecei ir sava rasola (rosola) recepte, mēs arī vēlamies padalīties ar vienu diezgan interesantu šo salātu pagatavošanas variāciju.
Pagatavošana
1
Kartupeļus, burkānus, olas, desu un siļķi sagriezt vienādos gabalos. Sīpolu smalki sakapāt. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sīpoliem. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
2
Salātus var pasniegt kopējā traukā, sajaucot ar mērci. Bet var sakārtot porcijas šķīvjos un atsevišķi mērces traukā pasniegt mērci.