Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Siļķu salāti degvīna mērcē Igauņu gaumē

Sastāvdaļas
  • 4 siļķu filejas
  • 4 vārīti kartupeļi
  • 1 vārīta biete
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 baltais sīpols
  • saišķīts diļļu
  • 2 ēd.k. baltvīna etiķis
  • 100g 25% krējums
  • 80 ml degvīns
  • 1 tējk. sinepes
  • 2 cieti vārītas olas
  • sāls un pipari pēc garšas
Šie salāti atgādina veco labo siļķi kažokā, bet ir krietni pikantāki. Kaut gan man likās šausmīgi dīvaini, ka šis variants ir no igauņu virtuves. Tāds sastāvs man vairāk asociējās ar Krieviju. Es sāku pētīt, vai tiešām siļķe kažokā ir krievu tautas recepte. Un sev par pārsteigumu atklāju, ka šo salātu vēsture ir tikai 40 gadus veca. Recepte radās Padomju Savienībā totāla deficīta laikos.

Pagatavošana

1
Siļķes fileju sagriež mazos gabaliņos. Kartupeļus, marinētus gurķus, bieti un nomizoto sīpolu arī sagriež gabaliņos. Dilles noskalo, nosusina un sīki sakapā.
2
Etiķi sakuļ ar skābo krējumu, degvīnu, sinepēm, dillēm, sāli un pipariem. Iemaisa sagrieztos dārzeņos un pievieno siļķi.
3
Pārklāj ar vāku vai foliju un uz 2 stundām liek ledusskapī, lai ievelkas.
4
Olas noloba un sagriež četras daļās. Salātus kārto uz šķīvja, rotā ar olu un dillēm.

Pievienot komentāru

Salāti