foto: Shutterstock
Salāti
2020. gada 21. oktobrī, 14:00

Tunča salāti citronos

Ar grezniem vai no īpaša materiāla veidotiem traukiem viesus vairs nepārsteigsi. Šobrīd lielāku uzmanības pievēršam ēdiena kvalitātei, garšas īpašībām. Un jo dabīgākas izejvielas izmantojam ēdiena pagatavošanā, jo vairāk priecājas ēdiena baudītāji. Šajā receptē ļoti dabīgs ir arī salātu pasniegšanas veids.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Olas novāra, notīra un atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus smalki sakapā un sajauc ar tunci. Svaigu gurķi sagriež mazos kubiņos un pievieno tuncim. Pievieno arī mājas majonēzi, kaperus, sakapātas dilles, citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

2

Citronus kārtīgi nomazgā, nogriež augšu un mazliet apakšu, lai citrons būtu stabils. Ar karoti izgreb no iekšpuses (no tā var pagatavot limonādi), uzmanīgi atdala no sieniņām citrona mizas. Citronu sagataves piepilda ar salātiem, pārkaisa ar sasmalcinātiem olu dzeltenumiem.

3

Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Dekorē ar diļļu zariņiem un pasniedz ar karoti.