Salāti ar kūpinātu foreli, kartupeļiem un gurķi
Sastāvdaļas
- 300 g vārītu kartupeļu
- 300 g svaiga gurķa
- 1 mazs cukīni
- 200 g kūpinātas foreles filejas
- 100 g redīsu
- 100 ml grieķu jogurta
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. tahini pastas
- 1 ēdk. citrona sulas
- 1 ēdk. kapātu diļļu
- ½ tējk. sāls
Foreles vietā labi iederēsies arī kūpināts asaris vai ceptas karpas atlikums no iepriekšējās dienas vakariņām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus sagriez kumosa izmēra gabalos. Foreli saplucini gabaliņos. Gurķi, redīsus un cukīni sagriez plānās šķēlēs.
2
Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar tahini, citrona sulu, dillēm un sāli.
3
Kārto uz šķīvjiem kartupelīšus, tiem pa virsu dārzeņus, virspusē zivi. Uzlej mērci un pārslaki ar olīveļļu.