Siltie tomātu un siera salāti ar dillēm
Sastāvdaļas
- 4 lieli tomāti
- 200 g siera – Holandes, Krievijas vai mocarella
- 2 ēdk. sakapātu diļļu
- 2 ēdk. eļļas
- 1 tējk. 9 % etiķa
- 1 nepilna tējk. medus
- sāls, malti čili pipari
Šie salāti tikpat labi garšo arī auksti. Tos var pagatavot vakarā un ēst no rīta brokastīs.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Tomātus un sieru sagriez plānās šķēlītēs.
2
Nelielā sacepumu veidnē kārto pamīšus tomātu un siera šķēlītes citu aiz citas.
3
Eļļu sakul ar etiķi, medu, sāli un pipariem un pārlej tomātu un siera kārtojumam.
4
Liec krāsnī, cep 10 minūtes, līdz siers sāk kust. Pārkaisi ar dillēm.