Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vasaras salāti ar ziediem un sieru

Sastāvdaļas
  • 200 g dažādu zaļumu (skābenes, rukola, pieneņu lapiņas)
  • 200 g puscietā siera
  • 5 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. maiga etiķa
  • 2 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. medus
  • sāls, malti pipari
  • atraitnīšu, kliņģerīšu, mārpuķīšu ziedi rotāšanai
Vidusjūras zemju virtuvē cukīni un tam radniecīgo augu ziedi gandrīz vienmēr bijuši iekļauti ēdienkartē – fritēti eļļā, pildīti, izmantoti kā rotājums citiem ēdieniem. Āzijas tautu virtuvē no modes, šķiet, nekad nav izgājuši krizantēmu un jasmīnu ziedi. Pie mums iepazīšanos ar ēdamajiem ziediem der sākt ar dārza kresēm, gurķumētru, kliņģerītēm, pienenēm, kumelītēm, mārpuķītēm un turpināt ar atraitnītēm, neaizmirstulītēm, rozēm, lavandām, vijolītēm.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Noskalotus un rūpīgi nosusinātus zaļumus – lielākās lapiņas saplucini – kārto uz liela šķīvja.
2
Sieru sagriez mazos gabaliņos un uzber uz zaļumiem.
3
Bļodiņā sakul etiķi ar citrona sulu, eļļu, medu, sāli un pipariem un pārlej salātiem. Bagātīgi izrotā ar ziediem.

Pievienot komentāru

Salāti