Kūpināts lasis ar zemenēm un rukolu
Sastāvdaļas
- 400 g kūpināta laša šķēlīšu
- 250 g zemeņu
- 40 g rukolas
- 2 ēdk. marinētu zaļo piparu graudiņu (nopērkami lielveikalos)
- 2–3 tējk. citrona sulas
- sāls, malti pipari
Ja vēlies, salātus apslaki arī ar kādu tējkaroti labas eļļas un izmanto nevis samaltus piparus, bet uzmal tos virsū tieši no dzirnaviņām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zemenes pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Rukolu saplucini parupjos gabalos, mazākās lapiņas atstāj veselas. Piparus notecini un nosusini.
2
Uz liela šķīvja kārto laša šķēlītes, virsū liec zemenes, pārkaisi rukolu un piparu graudiņus.
3
Apslaki ar citrona sulu, pārkaisi ar sāli un pipariem.