Zaļumu salāti ar sieru, vītināto gaļu un meloni
Sastāvdaļas
- 1 paciņa salātu baldriņu, spinātu vai rukolas un spinātu maisījuma 8–10 šķēles vītinātas gaļas (spāņu Jamon Iberico, armēņu basturmas vai kādas citas)
- 200 g fetas siera
- ¼ melones
- olīveļļa, balzametiķis, sāls, pipari – pēc garšas
Šie salāti jāpagatavo tieši pirms pasniegšanas, un arī vajadzētu tūlīt tapt apēstiem, citādi tie atsulosies. Zaļumus variē pēc to pieejamības.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Salātus nomazgā un nosusini.
2
Gaļu, fetas sieru un meloni sagriez ērtos kumosos.
3
Kārto pamīšus salātus, gaļu, sieru un meloni. Kārtojot pasāli un sapiparo, apslaki ar balzametiķi un olīveļļu. Nesajauc! Pasniedz nekavējoties.