Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siļķe viltotā kažokā

Sastāvdaļas
  • 200 g svaigu siļķu
  • 200 g sīpolu
  • 200 g šampinjonu
  • 1 ½ ēdk. majonēzes
  • augu eļļa
  • zaļumi
Māca žurnāla 9Vīri redaktors Aldis Miesnieks. Reiz kādam labam paziņam atzinos savā nepatikā pret visu, kas saistīts ar bietēm. Viņa drauga mamma jau vairāk nekā 30 gadu taisot siļķu salātus, kurās biešu neesot, bet visi trakoti slavējot. Atzinos, ka arī siļķes man ne pārāk, izņemot etiķī un gurķu piešpricē vai skandināvu iesaldenās ogu marinādēs izmērcētās. Galvenais noslēpums: matemātiskā sastāvdaļu attiecība 1:1:1. Drauga mamma uz lielākiem ciemiem no visa ņemot pa puskilogramam.

Pagatavošana

1
Pie svaigas siļķes netiku, tāpēc izlīdzējos ar ieeļļotām, ievakuumētām 200 g filejām, bet sīpolus un šampinjonus ņēmu par 50 gramiem vairāk. Visus trīs galvenos spēlētājus – siļķi, sīpolus, šampinjonus – sasmalcināju mazos sprīdīšos.
2
Karstā pannā eļļā apbrūnināju sīpolus, kurus izņēmu ar putu karoti, lai turpinātu cept sēnes.
3
To visu apgrieztas piramīdas veida liku traukā (labāk vairākos traukos, piemēram, glāzēs), pagaidīju, lai mazliet atdziest, un sajaucu ar majonēzi, pārklāju ar zivi.
4
Virs glāzes uzliku šķīvi, apgriezu otrādi, lai uz šķīvja ir glīti. Pa virsu šķipsnu zaļumu, proti, pētersīli – un viss! Liec uz ilgāku laiku ledusskapī, lai nostāvas, un pasniedz. Šie salāti ir patiesi ievērības cienīgi!

Pievienot komentāru

Salāti