foto: Shutterstock
Pie svaigas siļķes netiku, tāpēc izlīdzējos ar ieeļļotām, ievakuumētām 200 g filejām, bet sīpolus un šampinjonus ņēmu par 50 gramiem vairāk. Visus trīs galvenos spēlētājus – siļķi, sīpolus, šampinjonus – sasmalcināju mazos sprīdīšos.
Karstā pannā eļļā apbrūnināju sīpolus, kurus izņēmu ar putu karoti, lai turpinātu cept sēnes.
To visu apgrieztas piramīdas veida liku traukā (labāk vairākos traukos, piemēram, glāzēs), pagaidīju, lai mazliet atdziest, un sajaucu ar majonēzi, pārklāju ar zivi.
Virs glāzes uzliku šķīvi, apgriezu otrādi, lai uz šķīvja ir glīti. Pa virsu šķipsnu zaļumu, proti, pētersīli – un viss! Liec uz ilgāku laiku ledusskapī, lai nostāvas, un pasniedz. Šie salāti ir patiesi ievērības cienīgi!