Augļu un dārzeņu vinegrets
Sastāvdaļas
- 3–4 vārīti kartupeļi
- 2–3 ēdk. konservētu zaļo zirnīšu
- 1 vārīts burkāns
- 1 vārīta sakņu selerija
- 1 gurķis
- 1 ābols
- 1 bumbieris
- 1 apelsīns
- 1 mandarīns
- 1 citrona sula
- sāls, cukurs
- sakapāti zaļumi
- Pārliešanai:
- majonēzes mērce
Šī recepte, spriežot pēc 20. un 30. gadu pavārgrāmatām, šādā vai nedaudz papildinātā variantā bijusi viena no iecienītākajām rudens un ziemas svētku maltīšu programmā.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Kartupeļus, burkānus un selerijas sagriez salmiņos, bet gurķi, nomizotu ābolu un bumbieri – mazos gabaliņos. Ābolus un bumbierus uzreiz apslaki ar citrona sulu. Apelsīnu un mandarīnu nomizo, sadali daiviņās un atdali balto plēvīti.
2
Dārzeņus un augļus, arī zaļos zirnīšu liec lielā bļodā, viegli pārkaisi ar sāli un cukuru un pārlej ar majonēzes mērci. Saudzīgi izcilā un pārkaisi ar zaļumiem.