foto: Shutterstock
Salāti
2021. gada 22. novembrī, 12:00

Augļu un dārzeņu vinegrets

Šī recepte, spriežot pēc 20. un 30. gadu pavārgrāmatām, šādā vai nedaudz papildinātā variantā bijusi viena no iecienītākajām rudens un ziemas svētku maltīšu programmā.

Pagatavošana

25 min5 porcijas
1

Kartupeļus, burkānus un selerijas sagriez salmiņos, bet gurķi, nomizotu ābolu un bumbieri – mazos gabaliņos. Ābolus un bumbierus uzreiz apslaki ar citrona sulu. Apelsīnu un mandarīnu nomizo, sadali daiviņās un atdali balto plēvīti.

2

Dārzeņus un augļus, arī zaļos zirnīšu liec lielā bļodā, viegli pārkaisi ar sāli un cukuru un pārlej ar majonēzes mērci. Saudzīgi izcilā un pārkaisi ar zaļumiem.