Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Augļu un dārzeņu vinegrets

Sastāvdaļas
  • 3–4 vārīti kartupeļi
  • 2–3 ēdk. konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 vārīts burkāns
  • 1 vārīta sakņu selerija
  • 1 gurķis
  • 1 ābols
  • 1 bumbieris
  • 1 apelsīns
  • 1 mandarīns
  • 1 citrona sula
  • sāls, cukurs
  • sakapāti zaļumi
  • Pārliešanai:
  • majonēzes mērce
Šī recepte, spriežot pēc 20. un 30. gadu pavārgrāmatām, šādā vai nedaudz papildinātā variantā bijusi viena no iecienītākajām rudens un ziemas svētku maltīšu programmā.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus, burkānus un selerijas sagriez salmiņos, bet gurķi, nomizotu ābolu un bumbieri – mazos gabaliņos. Ābolus un bumbierus uzreiz apslaki ar citrona sulu. Apelsīnu un mandarīnu nomizo, sadali daiviņās un atdali balto plēvīti.
2
Dārzeņus un augļus, arī zaļos zirnīšu liec lielā bļodā, viegli pārkaisi ar sāli un cukuru un pārlej ar majonēzes mērci. Saudzīgi izcilā un pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Salāti