Marinētas zivs salāti
Sastāvdaļas
- 500 g svaiga laša filejas bez asakām un ādas
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- 2 gurķi
- 4 ēdk. saulespuķu eļļas
- 3 ēdk. sojas mērces
- 1–2 ēdk. 9 % etiķa
- sakapāti pētersīļi un koriandrs
- citrona daiviņas
- sāls, cukurs, malti pipari
Kaut arī paši salāti ir ātri pagatavojami, vajadzīgs laiks, lai zivs iemarinētos.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Zivs fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar sāli un drusciņu cukura un aplej ar etiķi. Saudzīgi samaisi, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī uz 10–12 stundām.
2
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus. Sīpolus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs, burkānus un gurķus sagriez salmiņos.
3
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus, burkānus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
4
Apceptos dārzeņus pievieno zivij, uzmanīgi samaisi un atstāj, lai atdziest.
5
Iemaisi gurķus un sojas mērci. Vēlreiz uz pāris stundām ievieto ledusskapī.
6
Pārkaisi ar pipariem un sakapātajiem zaļumiem, izrotā ar citrona daiviņām.