Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Marinētas zivs salāti

Sastāvdaļas
  • 500 g svaiga laša filejas bez asakām un ādas
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 2 gurķi
  • 4 ēdk. saulespuķu eļļas
  • 3 ēdk. sojas mērces
  • 1–2 ēdk. 9 % etiķa
  • sakapāti pētersīļi un koriandrs
  • citrona daiviņas
  • sāls, cukurs, malti pipari
Kaut arī paši salāti ir ātri pagatavojami, vajadzīgs laiks, lai zivs iemarinētos.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Zivs fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar sāli un drusciņu cukura un aplej ar etiķi. Saudzīgi samaisi, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī uz 10–12 stundām.
2
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus. Sīpolus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs, burkānus un gurķus sagriez salmiņos.
3
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus, burkānus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
4
Apceptos dārzeņus pievieno zivij, uzmanīgi samaisi un atstāj, lai atdziest.
5
Iemaisi gurķus un sojas mērci. Vēlreiz uz pāris stundām ievieto ledusskapī.
6
Pārkaisi ar pipariem un sakapātajiem zaļumiem, izrotā ar citrona daiviņām.

Pievienot komentāru

Salāti