Arbūzu salāti ar šķiņķi un fetas sieru
Sastāvdaļas
- ¼ prāva arbūza
- 100 g fetas
- 4 vītināta šķiņķa šķēles
- 30 g salātu baldriņu
- 1 ēdk. melno olīvu ar kauliņiem
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1–2 ēdk. balzametiķa
- 1 tējk. šķidra medus
- sāls, svaigi malti melnie pipari
Arbūzu salāti ar fetu skaitās klasika, taču šādus salātus tikpat labi var gatavot arī ar meloni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Arbūza mīkstumu sagriez gabaliņos. Arī sieru sagriez gabaliņos vai sadrupini, šķiņķi saplucini strēmelītēs.
2
Etiķi sakul ar medu, sāli un pipariem, pēc tam iekul eļļu.
3
Arbūza gabaliņus ber bļodā, virsū uzkaisi fetu un apslaki ar mērci.
4
Virsū kārto šķiņķi, olīvas un salātlapiņas un pārkaisi ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.