Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Indonēzijas nūdeļu salāti

Sastāvdaļas
  • 100g olu nūdeles
  • 1 gurķis
  • 1 paprikas pāksts
  • ¼ sarkanā sīpola
  • ½ laima
  • 2 mīksti vārītas olas
  • 4 ēdk. Sojas mērces
Indonēzijā un citās Āzijas valstīs šādas nūdeles ir ikdienišķa maltīte, ko var nopirkt no pārdevēja uz ielas stūra vai ēstuvēs. Pārsteidzoši, bet daudzi Āzijas valstu ēdieni garšo arī mūsu, ziemeļnieku garšas kārpiņām, kā tas ir arī ar šiem salātiem. Starp citu, tos var ēst kā siltus, tā aukstus.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nūdeles vāra atbilstoši ražotāja instrukcijām.
2
Gurķi nomazgā, nemizo, bet sagriež palielos stabiņos. Arī papriku iztīra, un sagriež garos un tievos stabiņos. Sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež pusapļos.
3
Kad nūdeles ir gatavas, nokāš un liek uz liela, lēzena šķīvja. Pāri pārlej sojas mērci un izspiež laima sulu. Liek virsū dārzeņus un olas, kas nolobītas un pārgrieztas uz pusēm.

Pievienot komentāru

Salāti