foto: Shutterstock
Salāti
2021. gada 22. augustā, 10:00

Svaigie gruzīnu salāti

Ir vismaz 15 dažādu gruzīnu salātu veidu, atkarībā no pievienotajām sastāvdaļām, taču galvenais ir īpašo zaļumu daudzums. Šie svaigie salāti ēdami gan vieni paši, gan kā piedeva gaļai, vislabāk – grilētai vai šašlikam.

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Sīpolu sagriez šķēlītēs un 15 minūtes marinē etiķa un medus marinādē.

2

Palielos gabalos sagriez tomātus, gurķus un papriku, sakapā kinzu – zaļumiem jābūt daudz.

3

Kad sīpoli samarinējušies, tos pievieno dārzeņiem, pārber ar valriekstiem, pievieno sāli, piparus un olīveļļu un viegli apmaisi, lai valrieksti aplīp ap dārzeņiem.