Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Svaigie gruzīnu salāti

Sastāvdaļas
  • 9 nelieli tomāti
  • 9 nelieli gurķi
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 2 saujas samaltu valriekstu
  • 1 bunte kinzas
  • Marinādei
  • 2 ēdk. etiķa
  • 1 tējk. medus
  • sāls, pipari, olīveļļa
Ir vismaz 15 dažādu gruzīnu salātu veidu, atkarībā no pievienotajām sastāvdaļām, taču galvenais ir īpašo zaļumu daudzums. Šie svaigie salāti ēdami gan vieni paši, gan kā piedeva gaļai, vislabāk – grilētai vai šašlikam.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolu sagriez šķēlītēs un 15 minūtes marinē etiķa un medus marinādē.
2
Palielos gabalos sagriez tomātus, gurķus un papriku, sakapā kinzu – zaļumiem jābūt daudz.
3
Kad sīpoli samarinējušies, tos pievieno dārzeņiem, pārber ar valriekstiem, pievieno sāli, piparus un olīveļļu un viegli apmaisi, lai valrieksti aplīp ap dārzeņiem.

Pievienot komentāru

Salāti