Svaigie gruzīnu salāti
Sastāvdaļas
- 9 nelieli tomāti
- 9 nelieli gurķi
- 2 sarkanās paprikas
- 1 liels sīpols
- 2 saujas samaltu valriekstu
- 1 bunte kinzas
- Marinādei
- 2 ēdk. etiķa
- 1 tējk. medus
- sāls, pipari, olīveļļa
Ir vismaz 15 dažādu gruzīnu salātu veidu, atkarībā no pievienotajām sastāvdaļām, taču galvenais ir īpašo zaļumu daudzums. Šie svaigie salāti ēdami gan vieni paši, gan kā piedeva gaļai, vislabāk – grilētai vai šašlikam.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sīpolu sagriez šķēlītēs un 15 minūtes marinē etiķa un medus marinādē.
2
Palielos gabalos sagriez tomātus, gurķus un papriku, sakapā kinzu – zaļumiem jābūt daudz.
3
Kad sīpoli samarinējušies, tos pievieno dārzeņiem, pārber ar valriekstiem, pievieno sāli, piparus un olīveļļu un viegli apmaisi, lai valrieksti aplīp ap dārzeņiem.