Rīsu salāti ar ananasiem
Sastāvdaļas
- 400 g rīsu
- 360 g konservētu ananasu gabaliņu
- 200 g konservētas kukurūzas
- 200 g vārīta vai sutināta šķiņķa
- 2 sarkanās paprikas pākstis
- 2 pavasara sīpoliņi
- 4 ēdk. baltvīna etiķa
- 2 ēdk. olīveļļas
- sāls, malti pipari
Daļu salātu var sagatavot jau iepriekšējā dienā: rīsus samaisi ar ananasiem un kukurūzu un liec ledusskapī. Nākamajā dienā pievieno pārējos produktus un mērci.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Rīsus ber verdošā sālsūdenī un izvāri, pēc tam nokās un atdzesē.
2
Ananasus ber caurdurī un notecini, šķidrumu paglabā. Arī kukurūzu notecini.
3
Paprikas pākstis iztīri un sagriez nelielos gabaliņos. Sīpoliņus sagriez plānos gredzenos, šķiņķi – mazos gabaliņos.
4
Lielā bļodā samaisi rīsus ar ananasiem, papriku, kukurūzu, sīpoliņiem un šķiņķi.
5
Eļļu sakul ar etiķi, sāli un pipariem. Iemaisi nedaudz notecinātā ananasu šķidruma.
6
Pārlej salātiem, samaisi un uz 20–30 minūtēm ievieto ledusskapī.