Pikantie bumbieru un siera salāti
Sastāvdaļas
- 200 g pikanta puscietā siera
- 200 g mīkstā kazas vai aitas siera
- 4 bumbieri
- 1 puravs
- 2 ēdk. apgrauzdētu ķirbju sēklu
- dažas salātlapas
- Mērcei
- 4 ēdk. olīveļļas
- 3 ēdk. laba balzametiķa
- 1 ēdk. vidēji asu sinepju
- malti pipari
Tā kā bumbieri ātri apbrūnē, ieteicams tos sagriezt pašus pēdējos – pirms samaisīšanas ar mērci.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sieru sagriez garenos gabaliņos, puravus – plānos gredzenos. Bumbierus sagriez četrās daļās, izņem serdi un mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs.
2
Pagatavo mērci – visas sastāvdaļas rūpīgi sakul.
3
Bļodā ieliec sieru, puravus un bumbierus un pārlej mērci. Uzmanīgi izcilā.
4
Šķīvjos ieklāj salātlapas un uzliec salātus. Pārkaisi ar ķirbju sēklām.