Siltie spinātu salāti ar valriekstiem
Sastāvdaļas
- 225 g spinātu
- 5 nosusināti un gabaliņos sagriezti saulē kaltēti tomāti eļļā
- 1 sarkanais sīpols (sagriezts plānās ripiņās)
- 2 ēdk. Sakapātu valriekstu
- 2 ēdk. Sakapāta koriandra pārkaisīšanai
- 2 ēdk. Olīveļļa
- sāls
Siltajos salātos katrreiz var izcelties cita garša. Šo salātu garšu buķetē savu reiz var dominēt valrieksti, spināti vai saulē kaltēti tomāti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Tajā ieliek saulē kaltētos tomātus, spinātus, pieber sīpolu ripiņas, sakapātos valriekstus un sāli pēc garšas. Cep, rūpīgi samaisot visas sastāvdaļas, 1 minūti vai tik ilgi, līdz spināti sāk saplakt.
2
Dārzeņus pārliek salātu bļodā un rotājumam pārkaisa ar svaigu koriandru.