foto: Shutterstock
1 kg kartupeļu, nomizotu un sagrieztu gabalos
1 sarkanais sīpols, sagriezts riņķīšos
2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
½ ēdk. apgrauzdētas kumina sēklas
2 laimu sula un miza
3 ēdk. karija pulvera
3 ēdk. mango čatnija
1 ēdk. baltvīna etiķa
2 ēdk. olīveļļas
Bunte svaiga koriandra, smalki sakapāta
Kartupeļus liec katliņā, pievieno 1 tējkaroti karija pulvera, koriandru kātiņus (lapiņas pietaupi vēlākam), aplej ar ūdeni un vāri 15-20 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Nokās un noliec malā.
Bļodā liec sīpolus, aplej ar 2 ēdk. laima sulas un nedaudz sāls, rūpīgi samaisi. Sīpoli kļūs rozīgāki, tiklīdz sula sāks iedarboties.
Pannā ielej nedaudz eļļu un to uzkarsē, tliec klāt atlikušo karija pulveri, ķiploku, kumīnu un apcep 30 sekundes. Noņem no uguns, pievieno atlikušo laima sulu un miziņu, čatniju un baltvīna etiķi.
Sagatavoto mērci no pannas pārlej pāri vēl siltiem kartupeļiem. Pievieno sīpolus un koriandra lapiņas.