Kartupeļu salāti ar siļķi, āboliem un gurķi
Sastāvdaļas
- 600 g mazu kartupeļu
- 4 gatavas siļķu filejas bez asakām
- 2 skābeni āboli
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 salātu gurķis
- 200 g jogurta bez piedevām
- 100 g liesa skābā krējuma
- 3–4 ēdk. citronu sulas
- 2 tējk. sinepju
- sakapāti pētersīļi vai dilles
- sāls, malti melnie pipari
Salātiem labi noder arī eļļā vai etiķī marinētas siļķu filejas, taču vēlams – ar maigu garšu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nemizotus kartupeļus ber verdošā ūdenī, izvāri, nokās, atdzesē, nomizo pārgriez gareniski uz pusēm. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs.
2
Gurķi sagriez mazos gabaliņos. Ābolus sagriez četrās daļās, pēc tam šķēlītēs un apslaki ar 2 ēdk. citronu sulas. Siļķi sagriez gabaliņos.
3
Kartupeļus, sīpolus, ābolus, gurķus un siļķes liec lielā bļodā un izcilā.
4
Bļodiņā sakul jogurtu ar krējumu, atlikušo citronu sulu, sinepēm, sāli un pipariem.
5
Pārlej salātiem un samaisi. Pārkaisi zaļumus.