Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu salāti ar siļķi, āboliem un gurķi

Sastāvdaļas
  • 600 g mazu kartupeļu
  • 4 gatavas siļķu filejas bez asakām
  • 2 skābeni āboli
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 salātu gurķis
  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 100 g liesa skābā krējuma
  • 3–4 ēdk. citronu sulas
  • 2 tējk. sinepju
  • sakapāti pētersīļi vai dilles
  • sāls, malti melnie pipari
Salātiem labi noder arī eļļā vai etiķī marinētas siļķu filejas, taču vēlams – ar maigu garšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nemizotus kartupeļus ber verdošā ūdenī, izvāri, nokās, atdzesē, nomizo pārgriez gareniski uz pusēm. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs.
2
Gurķi sagriez mazos gabaliņos. Ābolus sagriez četrās daļās, pēc tam šķēlītēs un apslaki ar 2 ēdk. citronu sulas. Siļķi sagriez gabaliņos.
3
Kartupeļus, sīpolus, ābolus, gurķus un siļķes liec lielā bļodā un izcilā.
4
Bļodiņā sakul jogurtu ar krējumu, atlikušo citronu sulu, sinepēm, sāli un pipariem.
5
Pārlej salātiem un samaisi. Pārkaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Salāti