Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kvinojas brokoļu, avokado un tunča salāti

Sastāvdaļas
  • 250 g baltās vai sarkanās kvinojas
  • 150 g brokoļu
  • 1 neliels avokado
  • 1 kārba (aptuveni 160 g) tunča
  • 2 olas
  • 2 ēdk. dažādu sēkliņu
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • Mērcei:
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. Dižonas sinepju
  • 2 tējk. baltvīna etiķa
Šos varētu saukt par ļoti aktuāliem un moderniem salātiem. Labāk izvēlēties smalkākus brokoļus, kuri ir nopērkami lielveikalos; rupjākie ir ilgāk jāvāra, un tie nereti ir kokaini, nevis sulīgi.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Uzvāri olas – tām nav jābūt akmenscietām, tāpēc nevāri ilgāk par 5–6 minūtēm un uzreiz liec aukstā ūdenī. Nolobi čaumalas.
2
Liec brokoļus verdošā ūdenī un vāri 3–4 minūtes. Izņem no ūdens, ļauj, lai notekas, sagriez parocīgos gabalos. Sausā karstā pannā viegli apgrauzdē sēkliņas, kurām pievieno medu un sojas mērci. Karsē 1 minūti, kamēr viss kļūst mazliet ķepīgs, tad noņem no uguns un ļauj, lai padziest.
3
Verdošā ūdenī ber kvinoju un turpini to gatavot tā, kā rakstīts uz iepakojuma.
4
Sadali uz pusēm brokoļus, nokāstu tunci, un nomizotu, plāni sašķēlētu avokado, liec uz šķīvja, pārber ar kvinoju.
5
Krūzītē žigli sakul mērcei paredzēto olīveļļu, sinepes un vīnetiķi un pārlej salātiem. Pārkaisi ar apgrauzdētajām sēkliņām un vārīto olu, kas sagriezta četrās daļās.

Pievienot komentāru

Salāti