Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Šis garšvielu maisījums derēs gan korejiešu burkāniem, gan citiem dārzeņu un arī gaļas ēdieniem. (Foto: Shutterstock)

Pašgatavots korejiešu garšvielu maisījums (korejiešu burkāniem un citiem ēdieniem) 1

Sastāvdaļas
  • 6 tējk. koriandra sēklu
  • 4 tējk. sāls
  • 3 tējk. kaltētu ķiploku pārslu vai pulvera
  • 2 tējk. cukura
  • 2 tējk. maltu piparu (vēl jo labāk, ja tas ir dažādu piparu maisījums)
  • 1 tējk. maltas asās paprikas
  • ½ tējk. malta kardamona
  • ⅓ tējk. maltu krustnagliņu
Tā dēvētie korejiešu burkāni joprojām ir iecienīta uzkoda un arī piedeva otrajiem ēdieniem. Nereti arī receptēs ir minēta gatava korejiešu burkānu garšviela, taču iegādāties to var tikai atsevišķās tirgotavās. Savukārt pašiem mājās to pagatavot nav nekādu problēmu. Šis garšvielu maisījums ļoti labi noder arī citiem ēdieniem – gan gaļai, gan dārzeņiem, gan arī dārzeņu konserviem.

Pagatavošana

1
Koriandru saberz (vai sasmalcini dzirnaviņās) kopā ar sāli, cukuru un ķiplokiem.
2
Samaisi ar pārējām garšvielām.

Pievienot komentāru

Salāti