foto: Shutterstock.com
Indijas riekstus liek bļodā, pārlej ar ūdeni un noliek malā uz 1 stundu.
Pa šo laiku novārā ar mizu kartupeļus, atdzesē un nomizo. Kartupeļus sagriež kubiņos. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklotni un arī sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež arī selerijas kātus un mazsālītos gurķīšus. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Visus dārzeņus liek salātu bļodā.
Gatavo mērci. No riekstiem notecina ūdeni, pārliek blenderī. Pievieno eļļu, etiķi, 1/3 glāzes ūdens, agaves sīrupu, Dižonas sinepes, ķiplokus un visu sasmalcina. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Salātiem pievieno mērci, sasmalcinātus zaļumus un samaisa. Pasniedz uzreiz.