Pikantie zaļie salāti ar vistu aknām
Sastāvdaļas
- 500g vistu aknas
- 140g salātu miks
- 300g svaigs gurķis
- 1 sīpols
- 1 čili pipars
- 20g sviests
- dilles, pētersīļi, piparmētras
- 1/2 laims
- olīveļļa
- sojas mērce
- pipari
Arī subprodukti var būt lieliska sastāvdaļa viegliem un garšīgiem salātiem. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties par to.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno smalkāk sagrieztas akniņas un cep līdz aknas ir gatavas.
2
Lielā salātu bļodā ieber salātu lapas, pievieno sagrieztus plānās šķēlēs gurķus. Pievieno olīveļļu, pēc garšas sojas mērci, svaigi spiestu laima sulu un svaigi maltus piparus, apmaisa.
3
Aknas mazliet atdzesē un iejauc salātos. Pievieno arī smalki sakapātas dilles, pētersīļus un piparmētras. Dekorē ar čili piparu šķēlītēm.