Salāti ar mascarpone un zemenēm
Sastāvdaļas
- 150 - 180 g zaļie lapu salāti
- 3 zariņi zaļais baziliks
- 150 - 200 g Maskarpone siers
- 10 lielas svaigas zemenes
- olīveļļa "Extra Virgin"
- 1 tējk. rozā pipari (graudiņi)
- 1 tējk. melnie pipari (graudiņi)
Šo salātu garšu tā pa īstam var izjust izmantojot Extra Virgin olīveļļu. Aizvietojot to ar citu vairs nebūs tas.
Pagatavošana
1
Maskarpone sieru kārtīgi atdzesē. Piparu
graudiņus piestā ar stampiņu ne pārāk smalki sasmalcina. Bazilika lapiņas noplūkt no
kātiņiem un smalki sagriezt. Saplūkāt
salātlapas un bļodā sajaukt ar baziliku,
apslacīt ar olīveļļu un kārtīgi samaisīt.
Zemenes nomazgā un noņem lapiņas, sagriezt 2
vai 4 daļās. Traukā izkārtot zaļumus, uz tiem
izlikt zemeņu gabaliņus. Ar divām karstām
tējkarotēm (sakarsējot tās verdošā ūdenī) no
Maskarpones siera izveidojam klimpas un
izkārtojam tās uz salātiem. Pārber sasmalcinātos
piparus un pārlejam ar olīveļļu.