Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jauno kartupeļu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 kg jaunie kartupeļi
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 250g zaļie zirnīši
  • 250g zaļās pākšu pipiņas
  • 250g redīsi
  • 100g krējums
  • loki
  • sāls, pipari
  • olīveļļa
Inku kalendārā tika minēts viens no diviem dienas laika noteikšanas veidiem: kartupeļu vārīšanas ilgums noteica laika mērvienību. Aptuveni 1 stunda atbilda kartupeļu vārīšanas ilgumam. Šodien kartupeļus nav jāvāra tik ilgi, bet tāpēc tie nav kļuvuši mazāk garšīgi.

Pagatavošana

1
Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgāt, pārlikt uz cepešpannas. Ķiploku daiviņas notīrīt, saspiest ar plato naža daļu un pievienot kartupeļiem. Apslacīt ar eļļu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz kartupeļi gatavi.
2
Zirnīšus noblanšēt. Pākšu pupiņas sagiezt mazākos gabalos un arī noblanšēt. Redīsus sagriezt šķēlītēs.
Krējumu sablendēt ar ķiploka daiviņām, pievienot pēc garšas svaigi maltus piparus un sāli.
3
Lielā bļodā sajaukt kopā kartupeļus, pupiņas, zirnīšus, redīsus, sasmalcinātus zaļos lokus un pārliet visu ar mērci. Viegli apmaisit un uzreiz pasniegt.

Pievienot komentāru

Salāti