Svaigie salāti ar zilo sieru
Sastāvdaļas
- 2 vārītas olas
- salātlapas
- 3 tomāti
- 2 sīpoli
- 100g zilā siera (Dor Blue, Rokfors)
- olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Zilie jeb blue sieri, kā tos ierasts dēvēt, ar savu neparasto smaržu un garšu jau izsenis iekarojuši gardēžus visā pasaulē. Dīvainā siera tapšanā būtisks ir dabīgs pelējuma process, kas tiek rūpīgi regulēts. Šie sieri tiek izmantoti arī kā piedeva dažādos ēdienos. Šoreiz svaigu dārzeņu salātos.
Pagatavošana
1
Tomātus un olas sagriež ripiņās, sīpolus
sagriež gredzenos, sieru kubiņos. Uz šķīvja
kārto salātlapas, kurām pa virsu sakārto
tomātus, olu un sieru.
Visam pa virsu saliek sīpolu ripiņas.
Pārlej ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un
svaigi maltiem pipariem.